Kaloriförbrukning vid TV-Spelande

Att hitta roliga och engagerande sätt att öka kaloriförbränningen är nyckeln till en hälsosam livsstil. I den moderna eran av interaktiva spel har Nintendo Wii Fit Plus och Wii Sports öppnat dörren för en annorlunda och lekfull form av träning. Vi har tittat närmare på energiförbrukningen under aktiviteterna i dessa spel och visar på hur vardagliga lekar kan bli en del av en hälsosam träningsrutin.

Motion vid spelande
  • Tennis (Wii Sports): MET - 3.0
  • Boxning (Wii Sports): MET - 4.0
  • Sim racing - MET 3.0
  • Fortnite / COD: MET - 2.0
Traditionell Motion
  • Ridning: MET - 4.0
  • Gå i 6 km/h: MET - 4.0
  • Vattenvolleyboll: MET - 3.0
  • Hugga ved: MET - 6.0

En Spelbaserad Träningsstudie

För att förstå energiförbrukningen utförde tolv vuxna män och kvinnor alla aktiviteter i Wii Sports (golf, bowling, tennis, baseball och boxning) samt Wii Fit Plus (63 aktiviteter indelade i yoga, motstånd, balans och aerob träning). Varje aktivitet pågick i minst 8 minuter för att uppnå en konstant energiförbrukning. En MET (Metabolic Equivalent of Task) beräknades för varje aktivitet baserat på vila och den konstanta energiförbrukningen under aktivitet.

Mångfald i Energiförbrukning

De genomsnittliga MET-värdena för samtliga 68 aktiviteter sträckte sig över ett brett spektrum från 1,3 METs (Lotus Focus) till 5,6 METs (enarmig stående). Yoga, balans, motstånd, och aerob träning i Wii Fit Plus och Wii Sports hade genomsnittliga MET-värden på 2,1, 2,0, 3,2, 3,4 och 3,0 METs. Hela 67% av aktiviteterna klassificerades som låg intensitet (<3 METs), medan 33% klassificerades som måttlig intensitet (3,0-6,0 METs). Ingen aktivitet klassificerades som hög intensitet (>6,0 METs).

Vardagsaktiviteter som Träning

Att spendera tid med att spela en tredjedel av aktiviteterna i rörelse- och gestkontrollerade videospel kan räknas som daglig motion enligt riktlinjerna från American College of Sports Medicine och American Heart Association. Dessa riktlinjer fokuserar på 30 minuters daglig fysisk aktivitet vid måttlig intensitet, 5 dagar i veckan. Det visar tydligt att det finns många alternativ till traditionell motion och att roliga spel kan vara en del av en hälsosam livsstil.

Spela för Hälsa

Att inkludera interaktiva spel i ens dagliga rutin är ett innovativt sätt att öka kaloriförbränningen. Wii Fit Plus och Wii Sports erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som passar olika preferenser. Så nästa gång du vill göra något roligt, tänk på att varje Wii-moment också kan vara ett steg mot en hälsosammare dig. Det är dags att omdefiniera vad träning betyder och omfamna leken som en väg till välmående.

Din länk har kopierats